aneb co mě zrovna napadne

Příprava na setkání

20. 12. 2011 17:02
Rubrika: Ze života | Štítky: vánoce

Příprava na setkání

 

Tak už se to kvapem blíží. Velká chvíle, velké setkání. Příprava na různé okamžiky v našem životě je důležitá a neměla by se podceňovat. Vždyť každé ráno, když se probouzíme, děláme hygienu, oblékáme se, snídáme a přemýšlíme o tom, co všechno nás během dne čeká a co bychom chtěli stihnout, se připravujeme na nový den, nové zážitky, zkušenosti a nová setkání. Stejně jako studenti, kteří se připravují na zkoušky. Nemohou ("neměli by") jít na zkoušku, pokud se předem nepřipraví. Pokud si nejprve dané vědomosti nepřipomenou, nepochopí, neosvojí. Stejně tak obchodník, pokud chce prodávat kvalitní zboží se musí nejprve připravit. Musí si zjistit o co je zájem, vytvořit určité zázemí pro zboží i zákazníky. Měl by se sám umět orientovat ve své profesi, aby mohl dobře poradit. Nebo maminka, která je v požehnaném stavu. Již přemýšlí o tom, kde bude postýlka, jaké pořídí oblečení pro děťátko... jestli bude dobrou mámou.

Stejně tak, když jdeme do kostela na mši svatou. Víme, že do kostela se nechodí v pracovním oděvu. A proto si musíme nachystat vhodné oblečení. Už při prvním vstupu do kostela se žehnáme svěcenou vodou, která nás jistým způsobem taky očisťuje. Na začátku zpytujeme svědomí, abychom mohli předstoupit před Pána v pokoře. Stále se připravujeme.

Zvláště v těchto dnech si více uvědomuji, že Bůh přichází k nám. On sám dobrovolně chce přijít do našich životů, do našich srdcí. A nejen to, touží po tom, abychom i my přicházeli k Němu! Tak jako se vydali tři mudrci z Východu nebo přišli k Němu pastýři, tak i my jsme zváni k tomuto velkému setkání. Moc se těším na půlnoční, až i já se budu moci připodobnit k tomuto zástupu, který nezůstává doma stát, ale vychází vstříc Pánu. S radostným srdcem za Ním spěchá, i když vím, že moje příprava nebyla nejlepší. I když vnímám, že si tu všechnu Lásku nezasloužím. Poznávám, že možná ani na takové setkání nejsem připravena. Ale přesto v sobě člověk může mít touhu setkat se s Pánem. A nejlepší je, že On nás přijímá takové, jací opravdu jsme!

 

Přeji i Vám, abyste i přes všechny pády, radosti a bolesti, stále měli v sobě touhu jít za Pánem! Aby Vás setkání se samotným Bohem naplnilo radostí a pokojem, ze kterého budete moci čerpat každý den! Vždyť který Bůh je tak dobrý jako Bůh náš?

 

V modlitbě katka sl.

Zobrazeno 1455×

Komentáře

Felicita

Krásné myšlenky, ano, stále se na něco chystáme, ale asi na mnohé situace nikdy nebudeme dokonale připraveni...

Dzamila

Kátice, dobře ty :D

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz