aneb co mě zrovna napadne

Vánoce bez dárků?

21. 12. 2010 21:28
Rubrika: Ze života | Štítky: vánoce

VÁNOCE BEZ DÁRKŮ?

Vánoce mám ráda a na ty letošní se obzvlášť moc těším. Nemám ovšem ráda ty dychtící davy ve městech snažící se ukořistit dárek pro své milované nebo jen proto, aby nějaký dárek vůbec byl. V posledních letech mám pocit, že převládá názor čím dražší dárek, tím lepší dárek. Právě proto si kladu otázku, zda by nebyly Vánoce lepší bez dárků? Tím nechci říct, že nemám ráda dárky nebo bych je jimi odmítala obohatit druhé. Ale přece jenom…

Nejsou Vánoce hlavně o tom, že se Někdo dává nám? My se snažíme najít či vyrobit vhodný dárek pro své kamarády, blízké což je jistě taky dobré, ale nezapomínáme přitom nato, že se máme sami připravit na přijetí Daru? Daru, který se chce dát a nemusí se na Něj stát fronty v obchodě, dokonce ani nemusíme vynakládat žádné peníze. Protože takový Dar se nedá koupit, ten můžeme pouze dostat. Občas se v životě zaměřujeme na velké věci, daleké cíle, ale Bůh se nám zjevuje skrze nepatrné dítě, sám Boží syn se vtěluje do bezmocného tvorečka. Není to žádný Betman, Shrek či Supermann. Ale je to malé dítě, ve kterém přichází. Nejsme v těchto dnech zahleděni příliš do vyzdobených oken obchodů, křiklavých ozdob tyčících se ve městech, že nám uniká tento fakt, že se nám dává sám Bůh skrze svého Syna v podobě křehké lidské bytosti? Neuniká nám tady něco? Někdo?

Tento Dar nám může dát jenom Bůh. A nejlepší na tom je, že On nám jej fakt dává!

Proto chci popřát Tobě, který čteš tyto řádky, abys i Ty prožil blížící se dny ve velké naději, že i Tebe chce Bůh obdarovat a to způsoben, který si zvolí sám!

 

Zobrazeno 2998×

Komentáře

Oropher

To je dobrá věc...

Felicita

Milá Káťo, díky za článek! Víš o tom, že jsi také pěkný (a troufám si říct, že drahý) dárek!;-) Děkuji Bohu za Tebe!
Přeji krásné Vánoce! Nestihla jsem osobně, tak alespoň signálně! :-)

Zamdotex

moc hezké. díky

Lenochod

unikááá... teoreticky to vím, ale prakticky.. díky moc za článek jaksi pořád zapomínámm co jsou to vánoce :-) díky

josephus

Pěkný článek. Souhlasím s ním.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz